نقش سیستم قفسه بندی در کاهش ضایعات انبار

نقش سیستم قفسه بندی در کاهش ضایعات انبار

نقش سیستم قفسه بندی در کاهش ضایعات انبار کاملا اثبات شده بوده و می توان گفت یکی از اصلی ترین دلایل برای قفسه بندی انبارها، کاهش خسارت ها و ضایعات می باشد. بهین انبار؛ سازنده سیستم های قفسه بندی انبار در ادامه به نقش قفسه بندی در کاهش ضایعات انبار را بررسی خواهد کرد.

نقش سیستم قفسه بندی در کاهش ضایعات انبار با دسترسی آسان به کالاها

یکی از رایج ترین مشکلات در سوله های انبار که از قفسه برای چیدمان کالاها استفاده نمی کنند، چیدمان کالاها بر روی هم می باشد. بدون شک این شیوه چیدمان در نهایت باعث میشود تا دسترسی به کالاهایی که در پایین قرار گرفته اند بسیار سخت باشد. به طوریکه در اغلب مواقع به دلیل جا به جایی زیاد کالاهای انباشته شده بر روی هم ممکن است برخی از آنها دچار آسیب شده و خطر ریزش نیز افزایش پیدا می کند. با انتخاب سیستم های قفسه بندی انبار می توان تا حد زیادی بر این مشکلات و خسارت های بوجود آمده در انبار غلبه نمود.

کاهش ضایعات انبار با انتخاب قفسه های فلزی مقاوم

از دیگر مواردی که می توان در بررسی نقش قفسه بندی در کاهش ضایعات انبار به آن اشاره نمود، استفاده از قفسه های مقاوم و فلزی به منظور عدم ریزش کالاها می باشد. این کاملا طبیعی است که با چیدن کالاهای مختلف بر روی بدون قفسه در یک بخش از انبار، این احتمال وجود دارد که هر لحظه کالاها دچار ریزش شوند. با توجه به خسارت ها و ضایعات بسیار زیادی که به دلیل ریزش کالاهای موجود در انبار بوجود می آید، در تمام انواع انبارهای صنعتی و نیمه صنعتی و حتی خانگی از قفسه بندی فلزی مقاوم استفاده میشود.

کاهش ضایعات انبار با انتخاب سیستم قفسه بندی پایه دار

در انبار داری به روش های سنتی و قدیمی که تمام کالاها از روی زمین تا سقف انبار بر روی هم چیده میشوند، وجود نم و رطوبت و نفوذ آب در زمان شستشوی کف انبار باعث میشود تا به کالاها آسیب و خسارت وارد شود. به منظور جلوگیری از رخ دادن چنین مشکلاتی، قفسه بندی پایه دار طراحی و تولید شده است تا بسته های کالاها با فاصله از کف سالن انبار بر روی هم چیده شوند. در این صورت براحتی می توان کف سالن را در شرایطی شستشو داده که ضایعات در انبار بوجود نیاد.

نقش قفسه بندی در کاهش ضایعات انبار

نقش سیستم قفسه بندی در کاهش ضایعات انبار کالاهای دارای تاریخ انقضا

یکی از مشکلات رایج برای انبار کردن مواد غذایی، بهداشتی و دارویی، اتمام تاریخ انقضا کالاها قبل از خروج آنها از انبار می باشد. این مشکل در انبارداری سنتی بسیار رایج بوده و به منظور جلوگیری از رخ دادن این گروه از خسارت ها و ضایعات، می توان از قفسه های متناسب با نوع کالاها استفاده نمود. سیستم چیدمان و برداشت کالاها در قفسه های انبار با هم متفاوت می باشد، به عنوان مثال در قفسه بندی پالت راک سیستم برداشت و چیدمان LIFO می باشد، یعنی کالاهایی که آخر چیده شده اند، ابتدا خارج میشوند. بر همین اساس باید کالاها را با توجه به تاریخ انقضای آنها در قفسه ها قرار داد.

کاهش ضایعات انبار با قفسه بندی مناسب و انبارگردانی آسان

مزایای استفاده از قفسه بندی سنگین و سبک در انبارهای صنعتی و نیمه صنعتی بسیار زیاد می باشد که از جمله آنها می توان به ایجاد نظم بهتر و کد گذاری کالاها و قفسه ها و انبارگردانی آسان اشاره نمود. با توجه به اینکه هر یک از کالاهای موجود در قفسه ها دارای کد بوده و در سیستم نیز ثبت میشوند، لذا خروج آنها نیز کاملا مشخص بوده و در مرحله انبارگردانی آسان تر می توان آمارگیری را انجام داد.

کاهش ضایعات انبار با رعایت اصول ایمنی در قفسه بندی

در لیست استانداردهای قفسه بندی انبار به ایمنی توجه بسیار زیادی شده و تاکید میشود که از چیدن کالاها در کف زمین و بین راهروها باید خودداری شوند. در انبارهای سنتی و بدون قفسه کالاها از کف تا سقف چیده شده و به همین دلیل در شریط آتش سوزی به دلیل پر بودن فضای کف انبار عملیات امدادرسانی را با محدودیت هایی همراه می سازد. با قفسه بندی مناسب و استاندارد و رعایت اصول ایمنی می توان شرایط را برای امداد رسانی در لحظه رخ دادن اتفاقات پیش بینی نشده فراهم نمود و بدون شک مانع از ایجاد ضایعات در انبار خواهد شد.

مشاوره رایگان

کارشناسان بخش پشتیبانی آماده پاسخگویی به شما مشتری عزیز می باشند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید